Nu är det slut på gamla tider...

Enligt den här datorn är det nu 14 minuter sedan jag var tonåring. Det känns tungt, tiden har gått så otroligt fort och obevekligt tickat vidare mot denna dag. Jag har självklart haft min tjugoårskris. Det känns åtminstonde som om den börjat släppa nu.. Jag har köpt en skatebord med förhoppningen om att jag ska lära mig åka den. Ni fattar? Jag har redan börjat tänka på att jag måste bli den "coola" mamman nu, innan jag fått barn, för då kommer det nog inte finnas mycket tid till att bli cool. Anyway. Jag har inte direkt blivit något Tony Hawk fan de veckorna jag haft den, snarare har min rumpa upplevt närkontakt av tredje graden med marken några gånger vilket resulterat i att jag muttrande ställt ifrån mig den dumma skateborden i hallen. Men den ser ganska cool ut där den står thow... som om jag kunde åka, jag har bara inte haft lust...

Alla har tjatat som fan om vad jag ska göra nu för att fira, alla väntar sig någon form av storslagen fest, och framförallt förväntar sig alla att jag ska förvänta mig storslagna presenter, hur skulle jag kunna förvänta mig det, när jag inte ens själv vet vad jag önskar mig?!? I morgon ska Lule, jag, mamma och pappa till kinan i Rimbo. Jag förväntar mig att inte behöva betala. Där har ni mina förväntningar. Alla menar att det är en stor grej, men jag fattar inte den stora grejen, jag har levt i 20 år, många idioter har gjort det. Till och med på järn och bronsåldern, när man faktiskt måste jobba för att överleva, var det många som blev äldre än 20. Är grejen att jag får handla på systembolaget? För det är liksom inte så stort för mig heller.
Psst.... jag ska berätta en hemlighet, Lule har köpt ut åt mig sen han vart 20, så jag har fått den sprit jag vill när jag vill ändå. Fy Lule, fy.

Den stora grejen är väl i så fall att man har lärt känna sig själv betydligt bättre. Jag vet tex att jag ett riktigt pain in the ass under mina tonår, jag kan se det själv nu. Jag vet att mitt 15 år var mitt bästa under tonåren, då blev jag wicca, mognade lite och insåg att man inte måste vara trevlig mot alla jämt bara man valde sina tillfällen noga. Jag vet idag hur mycket mina föräldrar om morföräldrar betyder för mig, och jag har insett att vi alla kommer dö en dag. Fast inte jag förstås, det är lite för mycket att ta in. Att livet betyder stor sorg, framförallt när någon man älskar lämnar en för alltid. Men också stor glädje, även i de små sakerna.

Jag tror inte att jag är mer vuxen för att jag fyllt 20. Jag tror att jag är mer vuxen för att jag kan stå för mina beslut och vad jag själv vill trots att det finns många som tycker att det är barnsligt med hål i näsan. För att jag väljer att inte skaffa hund trots att jag hemskt gärna vill. För att jag kan förklara varför jag inte tycket att det är kul att gå ut och festa längre. För att jag vågar satsat på en ny oväntad karriär "trots att jag redan har ett yrke" (vad är det för jävla argument? Newsflash! Utbildning väger ingenting, men jag har den alltid med mig, idiot.) Att våga gå på party iklädd bikini, trots att man inte har "den ultimata kroppen" för beach 2009.

Nu var det här väldigt djupt. Men det jag ville säga var; ta´t lugnt det är fortfarande jag lika "barnslig" som när jag var tonåring, bara lite mognare.
                 

Man i 20 års åldern till salu, smärre skador...

Shit, jag är så arg så jag vet inte vad jag ska göra. Jag är SÅÅ trött (det är väl kanske mest därför jag är arg) men kan inte sova eftersom jag är tok-arg. Någon som vill köpa min pojkvän? Bjuder ni över två kronor får ni honom! Jag har precis kommit hem från jobbet, när man jobbar natt har man i och för sig massor av tid på sig att äta, men man blir aldrig riktigt hungrig förrens man går hem. Men idag var jag glad i hågen, för min älskade söta rara pojkvän gräddade våfflor igår som jag inte hann äta. Men han vill inte ha våfflor i matlåda, så det borde ju finnas någon kvar till mig. Tänk va gott, bara en kall våffla med lite sylt till. Jag riktigt spann när jag styrde kosan mot köket. Men jag hann inte ens fram till kylskåpet innan jag såg det.
Där, i soptunnan, ligger tre till synes helt ätbara våfflor. De förefaller också ha varit de sista våfflorna.

Folk säger att man kan bli galen av för lite sömn..

..jag tror dom!
Klockan är nu alldeles för mycket och jag MÅSTE vara vaken i åtminstonde fyra och en halv timme till. Jag vet att det deffenitivt kommer vara värt det när jag får min lönespec. i slutet av månaden, men jag DÖR! Jag pallar inte att vara vaken en minut till!
Lule!! Du måste vaffa!! (VAF= Vård Av Flickvän, borde vara en bra anledning till att få ledigt!)

Ordförklaring; Billig

"Billig" benäms ofta en kvinna med samma sexuella moral som en man.

I en rättssal någonstans i (mitt önske)Sverige.
"Härmed öppnas förhandlingarna postverket mot Wilma Karlsson. Advokaten kan kalla sitt första vittne."
"Tack fru ordförande. Vi vill kalla tjärade Peter Andersson."
En brevbärare kliver upp i vittnesbåset och svär eden.
"Peter Andersson var alltså ute på sin vanliga postrunda då fröken Karlsson ´antastade´ honom. Kan du, med egna ord berätta vad som hände?"
"Ja, jag var som sagt ute på min vanliga postrunda, det var ganska tidigt på rundan och klockan var kanske fem på morgonen, då är det sällan någon vaken..."
"Ja ja herr Andersson, jag förstår inte hur detta är relevant för utredningen, berätta istället från när du kom fram till fröken Karlssons brevinkast."
"Öh.. Ja, javisst. Jag kastade in hennes tidning..."
"Kastade?"
"Öh..?"
"Du kastade alltså in tidningen till fröken Karlsson, du tänkte aldrig på att höga ljud på morgonen kanske skulle väcka henne? Eller kanske det var din avsikt?"
"Nej! Nej, alltså, jag kastade inte in tidningen, alltså, det vart fel, jag menade inte så. Jag menar att jag stoppade in tidningen i brevinkastet, jag bara uttryckte mig fel."
"Observera att målsägaren ändrar sin historia. Fortsätt, herr Andersson."
"J-jaha.. Ehm, ja, som sagt. Jag hade precis stoppat in tidningen i hennes brevinkast och vänt mig om för att sticka in tidningen i brevinkastet i dörren mitt emot. Då öppnade hon dörren i bara morgonrocken."
"Jaha, och? Det är väl ganska naturligt att människor har morgonrock på sig klockan fem på morgonen?"
"Jo, men... Hon hade inget under... och den var öppen."
"Du tittade alltså på fröken Karlsson när hon var naken."
"Nej, alltså! Jag tittade inte på henne, men jag såg liksom när jag skulle vända mig..."
"Du vände dig mot fröken Karlsson när hon stod i dörren naken?"
"Nej, nej! Jag skulle vända mig bort, mot den andra dörren, jag tittade inte, men jag såg det i förbifarten när jag tittade bort."
"Vi kan i alla fall konstatera att du tittade tillräckligt länge på henne för att se att hon var naken. Och vad hände sedan?"
"Ehm, hon sa.. ´hej.. snygging`..."
"Hon gav dig alltså en komplimang?"
"Öh, va?"
"Hon tyckte att du var attraktiv, och gav dig en komplimang, stämmer det?"
"Jo, men..."
"Ett enkelt ja eller nej duger. Nå, vad gjorde du när du fick komplimangen?"
"Eh, jag sa `hej´ tillbaka. Sedan stoppade jag in tidningen i hennes grannes brevinkast."
"Du vände ryggen mot min klient och böjde dig framåt, du ansåg aldrig att detta kunde tolkas som en laddad sexuell gest?"
"Ehm, va? Brevinkastet är långt ner, jag måste böja mig för att kunna stoppa in posten!"
"Du har aldrig tänkt på att du kan huka dig? Herr Andersson, hur gammal är du?"
"öh... 22 år?"
"Och hur gammal tror du att fröken Karlsson är?"
"Öhm, jag vet inte... kanske... 5o-55?
Advokaten vänder sig mot jury och domare.
"Visste ni att var tredje ung man drömmer om att ha en sexuell upplevelse med en äldre kvinna? En såkallad, Mrs Robinsson? Och eftersom det är så i vart tredje fall är det ju inte helt orimligt att tänka sig att så är fallet även med herr Andersson."
"Men jag har ju flickvän!!"
"Herr Andersson, kan du resa dig upp och låta juryn se  din ´uniform´?"
"okej?"
"Som ni kan se är både tröjan och shortsen rätt tajta, vilket tydligt framhäver hans breda axlar, musklade bröstkorg, biceps, triceps, och lår. Alla är de sådana egenskaper som allmänt betraktas som attraktiva av det motsatta könet. Han har inte direkt försökt att klä sig för att minska uppmärksamheten från det motsatta könet."
"T-shirten är för liten, de har beställt en ny till mig..."
"Och vad shortsen anbelangar är de inte bara tajta, utan även korta, de lämnar inte speciellt mycket åt fantasin. Du kan sitta ner. vad hände sedan?"
" Jo, när jag vände mig om..."
"Mot fröken Karlsson?"
"Öh, ja..."
"Du vände dig om trots att du visste att hon var naken?"
"Alltså, hon hade satt på sig morgonrocken ordentligt...."
"Jaha, och?"
"Hon frågade om jag ville ha något att dricka."
"Och du svarade?"
"Ja tack."
"Trots att du inte ville bli sexuellt inblandad med fröken Karlsson, så lät du henne bjuda dig på något att dricka? Du tyckte inte att du gav henne dubbla budskap då?"
"Alltså, jag var törstig, det var aldrig tal om sex..."
"Undersökningarna som gjordes efter ´dådet´, har vissat att du hade en viss mängd alkohol i blodet, det var inte så att du gick in, tog några öl, och det var därifrån ni senare beslutade att ha samlag?"
"Nej! Jag frågade vad det var hon bjöd på och hon sa att det var hallon smootie, men det var cider i den, jag hade bara o,o4 promille i blodet när jag fick blåsa..."
"Om det nu var så lite, hur kommer det sig då att du följde med henne in i lägenheten och in i hennes sovrum?"
"Meh! Jag följde inte med henne in i sovrummet, jag tog ett steg in för att ge henne glaset tillbaka, och då fällde hon mig, slog igen dörren, satte sig på mig oc...."
"Herr Andersson?"
"Och..."
"Och tvingade dig till samlag?"
"..ja.."
Advokaten vänder sig mot juryn igen.
För mig är det ju alldeles uppenbart att detta inte kan leda till en fällande dom. Herr Andersson dyker upp vid fröken Karlssons dörr, lättklädd, han förför henne. Han tittar på henne naken utan att försöka gå eller avbryta på något  vis, han dricker med henne, och följer med henne in i hennes lägenhet. Om han var fullständigt övereens men fröken Karlsson om samlaget som sedan följde är oklart, då han var berusad vid tillfället. I vilket fall måste han ju själv ta ett ansvar för situationen, om han inte ville att det skulle leda till en sxuell förbindelse skulle han kanske haft på sig lite mer diskreta kläder och varit nykter.


Visst är det absurt? Ändå händer det tusentals tjejer varje år.

Sega livet

Det här känns ju inte så jävla ordinellt, men jag har haft en sjukt jobbig dag (helt i onödan) och orkar helt enkelt inte vara kreativ. Och Lule är så ockuperad med sitt jävla PS3. Den här har jag snott av Sandra med motiveringen att även sådana här värdelösa grejor säger något om mig,

( ) Du har skrattat så mycket att du ramlat.
(x) Du har varit ovän med någon.
(x) Du har varit full.
(x) Du har färgat hela ditt hår.
( ) Du har busringt.
( ) Du har ridit på en elefant.
(x) Du har hoppat/ramlat/blivit ner puttad i en sjö med kläderna på.
(x) Du har klappat en kossa.
(x) Du har varit uppe hela natten.
(x) Du har minst en piercing.
(x) Du har/haft en bästis.
(x) Du har tältat med dina kompisar.
(x) Du har ätit upp hela smeten till en kaka.
(x) Du har åkt det mesta på Liseberg.
(x) Du har kommit in på ett ställe med för hög åldersgräns.
( ) Du har badat i svarta havet.
( ) Du har åkt ubåt.
(x) Du har drivit med folk på internet.
( ) Du har gjort en MSN äldre än vad du är.
(x) Du har skämt ut dej ordentligt.
(x) Du har haft matkrig.
(x) Du har gått på en järnväg.
(x) Du har råkat berätta någon annans hemlighet.
( ) Du har suttit vid datan mer än tolv timmar i sträck.
( ) Du har lyssnat på musik en hel natt.
( ) Du har köpt ett par försmå byxor bara för att dom var snygga.
(x) Du har varit uppe på ett tak.
( ) Du har varit utanför Europa.
( ) Du har suttit vid datan en hel natt.
(x) Du har flygit flygplan.
(x) Du har druckit minst 2 liter läsk på en dag.

Totalt: 20

0-10 : Du har problem, vart sitter du och trycker hela dagarna?
11-17: Du har verkar inte ett sånt roligt liv, men visst.. det kanske duger
18-25: Du verkar ha ett roligt, men inte ett alltför crazy liv.
26-31: Du har ett roligt liv, som kanske blir lite för bra ibland.