Obzor beach resort - varsegod och svälj

På darrande ben klev jag av planet. Vad väntade nu? Skulle vi kliva ut i en James Bond idyll från karibien, med vackra flickor, cocosnöt drinkar och enögda banditer, eller ett Rex Hunting´s fiskeäventyr, träskmark med livsfarliga aligatorer, ormar och insekter ingen hört talas om? Men jag fick inge dera, 45 graders värme rakt ner i halsen var väl det som drabbade mig först. Aldrig hade jag kunnat gissa att det fanns en plats på jorden där det var så varmt, naturligt!

"Kräftor kräver dessa drycker"

De bevingade orden yttrade av Albert Engström i debatten huruvida man skulle införa spritförbud. Helt korrekt uttalat. Är man över 20 så är det så, det finns också mycket annat som, kanske inte kräver, men vädjar, om dessa drycker. Chips, nötter och Coca cola tex. Eller färskpotatis och sill. Potatisen var till och med den rotfrukt som räddade oss då de svenska karlarna höll på att supa ihäl oss (de é fina, HELSVENSKA karlar de!)på 1800-talet. Den gick nämligen att förvandla till brännvin, och var dessutom mycket mer mättande än bröd. Visste ni förresten att själva potatis plantan är giftig?

Nåväl. Nu kom vi ifrån ämnet lite.
De jag menar är att nu är det tid för kräftskivor, jag ska faktiskt på en redan ikväll, och nu när jag fyllt 18 börjar det kännas som om det är dags att lära sig nubba. Låt era tankar gå ut till mig ikväll, och håll tummarna för att jag inte spyr ner någon bordskavaljér!